Acht Cinéart films geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2017

21 april 2017

De officiële selectie voor het 70e Filmfestival van Cannes is bekend. Maar liefst acht films van Cinéart zijn geselecteerd waaronder zes voor de ‘Officiële Competitie’. Cinéart Nederland heeft in de negen jaren van haar bestaan zes Gouden Palm winnaars uitgebracht.

Onderstaande films zijn geselecteerd voor de ‘Officiële Competitie’ en daarmee genomineerd voor een Gouden Palm:

HAPPY END de nieuwe film van Michael Haneke (AMOUR, DAS WEISSE BAND) met in de hoofdrol Isabelle Huppert (ELLE) en Jean-Louis Trintignant (AMOUR). Over een generatieconflict binnen een welgestelde familie in Calais en hun omgang met veranderende tijden. De film zal november 2017 in de bioscoop verschijnen.

AUS DEM NICHTS (IN THE FADE) de nieuwe film van Fatih Akin (GEGEN DIE WAND, AUF DER ANDEREN SEITE) met in de hoofdrol Diane Kruger (INGLOURIOUS BASTERDS). Een verhaal over moord en wraak binnen de Turkse gemeenschap in Duitsland, die bedreigd wordt door het opkomende rechtsextremisme. Een portret van een sterke vrouw die achter haar keuzes en besluiten blijft staan. Filmrelease tba.

RODIN van regisseur Jacques Doillon (RAJA, PONETTE) over het leven van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin; de weg naar het succes en zijn relatie met zijn leerling, maîtresse en muze Camille Claudel. Met in de hoofdrol Vincent Lindon (LA LOI DU MARCHÉ). De film draait vanaf augustus 2017 in de bioscoop.

RADIANCE (HIKARI) de nieuwe film van de Japanse regisseur Naomi Kawase (AN, STILL THE WATER) met Masatoshi Nagase (AN, PATERSON) en het jonge Japanse talent Ayame Misaki. Wanneer Misako de fotograaf Masaya ontmoet die langzaam zijn zicht verliest, helpt ze hem hiermee om te gaan. Samen leren ze de wereld om hen heen met andere ogen te zien. Filmrelease tba.

GOOD TIME de nieuwe film van de getalenteerde regisseurs Ben en Joshua Safdie (HEAVEN KNOWS WHAT) met in de hoofdrol Robert Pattinson (TWILIGHT, MAPS TO THE STARS) en Jennifer Jason Leigh (THE HATEFUL EIGHT). Wanneer een bankoverval volledig de mist in gaat, probeert de overvaller uit handen van de politie te blijven. Dit zet de relatie met zijn broer op spanning. De film verschijnt in het najaar van 2017 in de bioscoop.

120 BATTEMENTS PAR MINUTE (120 BPM) van regisseur Robin Campillo (EASTERN BOYS) over de ‘Act Up beweging’ die in de jaren ‘80 opkwam en hoe zij vochten tegen aids. Met actrice Adèle Haenel (LA FILLE INCCONUE). Filmrelease tba.

Daarnaast is het speelfilmdebuut LA NOVIA DEL DESIERTO van Cecilia Atán en Valeria Pivato geselecteerd voor de sectie ‘Un Certain Regard’. In de hoofdrol Paulina Garcia (GLORIA) die als dienstmeid in Buenos Aires gedwongen wordt een baan aan te nemen in een afgelegen stad. Filmrelease tba.

Buiten de competitie zal de documentaire VISAGES, VILLAGES van regisseur Agnès Varda (LES PLAGES D’AGNÈS) en fotograaf JR worden vertoond. Filmrelease tba.

Het filmfestival in Cannes vindt dit jaar plaats van woensdag 17 mei tot zondag 28 mei 2017.

200.000 bezoekers voor Oscarwinnaar THE ZONE OF INTEREST

12 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer

26 februari 2024 Lees verder

100.000 bezoekers voor THE ZONE OF INTEREST

15 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf Cinéart films geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2024

23 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief